Hotel

IBIS Style Ambassador Myeongdong

Location
Myeongdong. Seoul
Client
Ambassodor Hotel
Year
2015

실용성에 스타일리쉬함을 더하다

세계적인 호텔 체인 아코르(Accor) 그룹이 서울 충무로에 비즈니스 호텔 브랜드인 이비스 스타일 앰배서더 명동점을 선보였다. 비즈니스 호텔의 장점인 실용성에 스타일리쉬한 인테리어를 더한 이곳은 지상 21층, 지하 1층 규모의 건물에 로비를 비롯하여 사우나, 헬스장, 레스토랑, 옥상 바, 180개의 객실 등 다양한 시설을 갖추고 있다.

International architecture and interior design firm DWP was commissioned to create the full interiors for an existing function room and a previously entirely unexploited rooftop space, representing the 19th floor of this fivestar South Korean hotel.

  • Caption

유니크한 로비 분위기와 서울 도심의 뷰의 극대화

먼저 로비, 바, 안내 데스크가 자리한 1층은 전체적으로 심플한 구성아래 컬러풀한 가구와 만화 일러스트를 삽입한 벽 구조물 등을 더해 유니크하게 꾸며졌다. 특히, 호텔의 핵심 공간이 되는 옥상층에는 레스토랑과 바가 자리하고 있는데, 남산과 서울 도심이 한눈에 보이는 뷰의 장점을 극대화하고, 다기능적인 요소를 갖춘 곳으로 만드는 것을 목표로 진행되었다.

DWP’s aim was to entirely transform the two spaces, with multi-purpose indoor and outdoor flow and maximize the stunning views over the city and over the Nam San Mountain, at the very heart of Seoul. The design intent was to generate a ‘theatrical backdrop’ to the events that would occur within these spaces, whether parties, weddings, private dinners, product launches and fashion shows, but also as a regular bar/restaurant space, for the hotel, should they so choose. Seoul had no precedent for such entertaining spaces, meaning this project provides an exciting and unique rooftop venue for the hotel and the city.

Caption
Caption
Caption

차별화된 숙박 환경

또한, 파티, 웨딩, 저녁모임, 제품 런칭, 패션 쇼 등과 같이 다양한 이벤트를 열수 있도록 하나의 무대처럼 계획되었다. 바(Bar)로 쓰이는 야외 공간은 산의 지형을 본떠서 그린 듯한 ‘컨투어(Coutour)’ 개념을 적용해 자연스럽게 좌석 공간을 구획하는 동시에 마치 아름다운 조각공원 같은 느낌이 들도록 연출했다. 이곳은 기존의 이비스 호텔과 차별화된 콘셉트 아래 투숙객들에게 기억에 남을 개성넘치는 숙박 환경을 선사하고 있다.

With very cold winters, DWP proposed to extend the space use throughout the year, by integrating heated seating areas, firepits and cosy seating with blankets, such as in London, New York and Moscow. Even when the weather does not permit the use of the external space, the design is a beautiful sculptural scene to look out upon. For the visual reference, DWP drew upon the topography of the mountain and called the space ‘Contour’, which is referenced in the sculptural form of the external space and the decorative features within the function area and its ancillary spaces. The palette is neutral to allow mood and atmosphere to be altered, using subtle changes in lighting effect and color.

Caption
Caption
Caption
Caption
Caption
Caption